044 459-7090 | 068 550-4505

ЗВУКОТЕХНІЧНА
ІНЖЕНЕРНА КОМПАНИЯ
"АУДІО МАСТЕР"

ListenIR - найпотужніша ІЧ технологія персонального прослуховування

05.09.2023
23345.JPG
ListenIR - найпотужніша допоміжна технологія персонального
прослуховування з інфрачервоною системою передачі аудіо сигналу


ListenIR забезпечує чудові допоміжні можливості прослуховування

Наші технології безпровідного розповсюдження звуку підтримують багато програм, у тому числі допоміжне прослуховування, синхропереклад та спілкування в туристичних групах. Щоб забезпечити найкраще рішення для будь-якого середовища, ми пропонуємо кілька безпровідних платформ - від радіочастот (RF) до (Wi-Fi) та інфрачервоних (IR) - кожна з яких «транслює» один або декілька високоякісних аудіосигналів.

ListenRF і ListenWIFI передають звук за допомогою радіохвиль, при чому сигнали можуть забезпечити виняткову дальність та зону покриття, не звертаючи уваги на фізичні чи структурні перешкоди. Слухач може легко пересуватися по залу, навіть по коридору та з кімнати в кімнату, отримуючи звук без випадань сигналу. Це чудовий підхід для багатьох, якщо не більшості програм. Проте в інших ситуаціях (наприклад, у залах судових засідань, медичних закладах, класних кімнатах) потрібен конфіденційний та безпечний звук з сигналом, обмеженим певним простором. Рішенням для цього сценарію є інфрачервоне випромінювання (часто відомий як ІЧ). ListenIR передає звук через інфрачервоне випромінення і цей сигнал не проникає крізь стіни кімнати (ані підлогу та стелю), тому лише ІЧ-приймачі у кімнаті приймають звук. ListenIR задовольняє потреби, коли потрібне конфіденційне або захищене аудіо завдяки фірмовій запатентованій ІЧ-технології для прослуховування, яка забезпечує найсучасніші потужні аудіосистеми з інфрачервоним методом передачі звукового сигналу.. 

Розгляньмо деякі з багатьох переваг ListenIR.

Передавачі та випромінювачі

Аудіосистема з інфрачервоним методом передачі сигналу починається з передавача та одного або кількох випромінювачів. Передавач модулює (перетворює) аудіосигнал джерела у відповідному частотному діапазоні, а потім цей сигнал надсилається до одного або кількох інфрачервоних випромінювачів, встановлених у передбаченому просторі покриття. Радіатор (випромінювач) - це пристрій, який випромінює інфрачервоний сигнал в приміщення.

У багатьох випадках потрібен лише один випромінювач, щоб забезпечити повне покриття ІЧ-приймачів у кімнаті. Проте в деяких випадках, наприклад у дуже великих приміщеннях та/або кімнатах з колонами чи дивними кутами, необхідний зв'язок з прямою видимістю між випромінювачем і приймачем може бути перервано. У таких ситуаціях системи ListenIR дозволяють додавати один або кілька «розширювальних» радіаторів, забезпечуючи ІЧ-покриття для всього приміщення. Проте робота кількох випромінювачів, що випромінюють однаковий сигнал, може мати певні проблеми. Різна довжина кабелю та змінне фізичне розташування можуть створити ситуацію, коли ІЧ-випромінювачі можуть «блимати» в дещо різний час, потенційно спричиняючи припинення сигналу та пропадання звуку на ІЧ-приймачах. Ось тому компанія Listen Technologies розробила змінну компенсацію затримки ІЧ. Ця інновація синхронізації сигналу робить ListenIR першою і єдиною ІЧ-системою прослуховування з вбудованою компенсацією затримки, гарантуючи, що приймачі отримують чистий, синхронізований в часі звук.

Системи ListenIR можуть повністю охопити будь-яке приміщення, незалежно від розміру чи конфігурації.

236887.jpg

Приймачі ListenIR

Приймачі ListenIR, які є частиною нашої лінійки пристроїв інтелектуальної цифрової обробки сигналу Intelligent Digital Signal Processing (iDSP), вдвічі менші за розміром і вагою звичайних стандартних ІЧ-приймачів... лише це вже є значною перевагою. Приймачі ListenIR мають багато інших неперевершених функцій. В той час, як інші ІЧ-приймачі мають маленьке ІЧ-віконце, через яке вони «бачать» вхідний ІЧ-сигнал (подумайте про цей маленький червоний квадрат на вашому телевізорі), ІЧ-приймачі iDSP виготовлені з матеріалу, прозорого для інфрачервоного випромінення, тобто весь пристрій може «побачити» ІЧ-сигнал під будь-яким кутом! Це забезпечує найвищу якість і кращу дальність зв'язку та приймання у своєму класі.

4645.jpg
Приймачі ListenIR оснащені стандартними роз’ємами 3,5 мм для використання з провідними навушниками Listen, а також дозволяють використовувати шийні індукційні петлі LA-430 (докладніше про це нижче).

Вбудована акумуляторна батарея з зарядним портом micro-USB є економною та екологічно чистою функцією, яка усуває витрати та проблеми, пов’язані з заміною традиційної батареї. Рівень заряду батареї, а також інформація про канал і гучність відображаються на зручному для читання OLED-дисплеї приймача. 

Крім того, приймачі ListenIR iDSP працюють з БУДЬ-ЯКОЮ ІЧ-системою (включно з нашими конкурентами), тому ви можете модернізувати будь-яку ІЧ-систему для кращого прослуховування.

Індукційні петлі для людей з вадами слуху для персонального допоміжного прослуховування

Підключення індукційної петлі для людей з вадами слуху Listen LA-430 до приймача iDSP дозволяє користувачам зі слуховими апаратами з індукційною котушкою (t-coil) і кохлеарними імплантами зручно носити особисту індукційну петлю на шиї. А для тих, хто не потребує шийної петлі, LA-430 працює як надійний ремінець та має вбудований 3,5 мм роз’єм для використання з провідними навушниками.

Отже, тепер ви знаєте деякі інновації та вдосконалення, які роблять ListenIR найпотужнішою аудіосистемою з інфрачервоним методом передачі сигналу.

Щоб отримати максимальну віддачу від ListenIR, або дізнатись більше про переваги даної системи, зв’яжіться з нашим відділом продажів.


*** Даний матеріал взятий зі статті на сайті listentech.com
     Статтю повністю та в оригіналі можна переглянути ТУТ.


Managed by Immediate Bitwave